SDE+ subsidie

Bedrijven en (non-profit) instellingen die hernieuwbare energie produceren, kunnen gebruik maken van de SDE+ subsidieregeling. De regeling is opgezet voor het stimuleren van investeringen inhernieuwbare energietechnieken. De technieken zijn onderverdeeld in de categorieƫnbiomassa, geothermie, water, wind (land, meer en dijk) en zon.
Dit wordt georganiseerd doorMet de SDE+ stimuleert het ministerie van Economische Zaken de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening in Nederland . Duurzame energie is beter voor het milieu en maakt Nederland minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en is goed voor de economie.
(bron; http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/stimulering-duurzame-energieproductie-sde)

Voorlichtingsfilm 2016

Voor veel bedrijven is de SDE+ subsidie een belangrijke subsidie om versneld te verduurzamen. De subsidie is bestemd voor energieproducerende technieken, waar de subsidie over een langere periode wordt uitgekeerd. Deze periode is tussen de 10 tot 15 jaar.

Doordat de subsidie wordt uitgekeerd per productie-eenheid is kan de totale uitkering oplopen tot wel 0,7 tot 5 maal het investeringsbedrag. Daarbovenop komt de verkopen of besparing van de energie.

Stip-Connected begeleid SDE+ trajecten van A tot Z.
Aandachtspunten zijn:

Subsidie aanvragen
Aanbesteden
Project management
Begeleiding bij verkoop energie
Begeleiding bij verzekeringen en instandhouding