Non-profit

Gedreven door de economische voordelen, milieuwetgeving en vanuit maatschappelijke verantwoordelijkheid staat duurzaamheid gelukkig ook bij veel non-profit organisaties op de agenda.
Ondanks de goede ambities, lopen juist non-profitorganisaties vaak tegen budgettaire en organisatorische beperkingen aan. Huidige budgetten zijn vaak vastgesteld op de conventionele installaties, en heeft men vaak onvoldoende kennis om risico’s en flexibiliteit te indexeren van nieuwe technieken met langere levensduur. Daar bovenop zijn er weinig financiële stimulering voorhanden voor non-profitorganisaties in tegenstelling tot voor profitorganisaties.

Stip-Connected geeft begeleiding aan non-profitorganisaties bij het opstellen van het strategische duurzaamheidsbeleid en draagt zorg over het projectmanagement.
Vaak biedt overdracht van eigendom van installaties uitkomst bij het verduurzamen van de organisatie. Zogenaamde ESCo’s kunnen budgettaire problemen oplossen, risico’s uitsluiten en met gebruik van financiële stimuleringen.

Voor info zie ESCo’s